روحانی گفت : اگر همه دنیا هم بگویند ایران سلاح هسته ای داشته باشد،‌ نظر ما تغییر نمی کند و نظر ما نظری است که مقام معظم رهبری به عنوان فتوا صادر کرده‌اند و این همان عهدی است که بسته ایم و از این عهد خارج نخواهیم شد...

شرق پرس : حسن روحانی در جلسه هیات دولت گفت: در موضوع هسته ای به چند نکته مهم اشاره می کنم و اول اینکه همانطور که بارهای گفته‌ایم در برنامه دفاعی کشور ما جایی برای سلاح کشتار جمعی و بخصوص هسته‌ای وجود ندارد و نخواهد داشت و این تصمیم قاطع نظام است.

اوافزود: جمهور اسلامی ایران نمی خواهد دارنده و نگه دارنده سلاح هسته ای باشد و نمی خواهد از آن استفاده کند و از سال۱۳۷۰ بارها خدمت مقام معظم رهبری و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و در شورای عالی امنیت ملی صحبت کردیم و همیشه نظر واحد بوده که دنبال سلاح هسته ای نخواهیم بود اما دنبال فناوری های صلح‌آمیز هسته ای خواهیم بود و این حق ما هست.

روحانی افزود: ما عضو NPT هستیم و با آژانس بصورت پادمان قرارداد داریم و پادمان را اجرا کرده‌ایم و می‌کنیم و نمی‌خواهیم فعالیت مخفی هسته ای داشته باشم و آمریکا، اروپا و سازمان ملل بخواهند یا نخواهند این تصمیم قاطع جمهوری اسلامی ایران است و اگر همه دنیا هم بگویند ایران سلاح هسته ای داشته باشد،‌ نظر ما تغییر نمی کند و نظر ما نظری است که مقام معظم رهبری به عنوان فتوا صادر کرده‌اند و این همان عهدی است که در ان پی تی و پادمان بسته ایم و از این عهد خارج نخواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه برجام حاصل تلاش پیگیر ماهها بین ایران و ۶ کشور بزرگ بوده و این کار به سادگی به دست نیامده است، گفت: مذاکرات فراوانی از سال ۸۲ با اروپا و ۳+۳ شروع کردیم و سال‌ها طول کشید و در سال ۹۲ با رای مردم وارد تعامل شدیم و رای سال ۹۲ بر مبنای «تعامل سازنده» و «اعتدال» بود و این قابل تغییر نیست، چون مردم به این دو اصل مهم رای داده اند و خود مقام معظم رهبری هم فرمودند اعتدال، متن قرآن است و برجام در سایه این سیاست با مذاکرات و شکل جدیدی از سال ۹۲ شروع و در سال ۹۴ امضا شد و چیزی که ۲۳ تیر ۹۴ امضا شده غیرقابل تغییر است و به آن دست نمی زنیم.

رئیس‌جمهور افزود: ما برجام را به همان شکل ۲۰۱۵ قبول داریم و برجام به شکل ۲۳تیر ۱۳۹۴ را تغییر نمی‌دهیم و بر تعهد خودمان هم ایستاده‌ایم.

رئیس جمهور خطاب به کشورهای اروپایی اظهار داشت: وقتی ترامپ با فشار اسرائیل و عربستان و تندروهای آمریکا از برجام خارج شد، در آخر شهریور به سازمان ملل رفتیم و اولین روز اجلاس مجمع عمومی، ترامپ بعد از اولین نطقش ۸ بار به من پیغام داد که می‌خواهد ملاقات کند و به هر قیمتی باید این ملاقات انجام شود و ما همه این ۸نوبت را رد کردیم.

وی ادامه داد: شبش رئیس جمهور فرانسه آقای مکرون به من زنگ زد و گفت من الان پیش ترامپ بودم و می‌خواهم قبول کنید که ملاقاتی سه نفره،‌ دو نفره یا چند نفره برگزار کنید و من رد کردم. چندین رئیس جمهور در هتل محل اقامت من پیشنهاد کردند و گفتند «ترامپ می‌گوید دو کلمه درون برجام بگذاریم تا من همین الان برجام را قبول کنم و به آن برگردم و آن دو کلمه این هست که راجع به مسئله موشک و منطقه بعدا مذاکره می کنیم» و روز بعد آقای مکرون این پیام را از طرف ترامپ آورد.

وی افزود: من گفتم به هیچ عنوان برجام به هیچ وجه یک کلمه اضافه و کم نمی شود. رئیس جمهور فرانسه گفت قبول کنید در مورد این دو مسئله مذاکره شروع شود و حال ممکن است این مذاکره چندسال طول بکشد و من گفتم ما اصلا مذاکره ای نداریم و در مورد موشک، دفاعی و منطقه با امریکا و ۵+۱ مذاکره‌ای نداریم.

روحانی تاکید کرد: اروپا بداند اگر ما می‌خواستیم مسئله موشکی و منطقه‌ای را به عنوان بحثی برای آینده قبول کنیم، همان اول ترامپ برگشته بود، پس در برجام چیزی اضافه نخواهد شد و همین برجام را یا می‌پذیرید و یا قبول نمی‌کنید.

رئیس جمهور با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ هتل محل اقامتش به مرکز اصلی ملاقات‌های سامان ملل تبدیل شد و تمام مقامات اروپایی با وی مذاکره کردند و اصرار همه این بود جلسه ۵+۱ در نیویورک با حضور ترامپ و او تشکیل شود، تصریح کرد: حرف آنها این بود که ترامپ بعد از این جلسه اعلام خواهد کرد که به برجام برمی‌گردد و من هم گفتم که حاضرم در این جلسه شرکت کنم به شرط اینکه ترامپ قبل از جلسه اعلام کند به برجام برگشته است. عده‌ای از سران دنیا به آنجا آمده بودند که ۱+۵ در سطح سران تشکیل شود.

وی افزود: حرف ما کاملا روشن است و از سال ۹۲ منطق و مسیرمان را تغییر ندادیم و چیزی که پذیرفته شده قابل مذاکره نیست ولی در نحوه اجرایش می‌توان مذاکره کرد.

روحانی با تاکید بر اینکه فارغ از اینکه نظر دولت چه چیزی هست چون امروز به صورت قانون هست دولت قانون تصویب شده مجلس را در چارچوب آیین‌نامه مصوب کرده و اجرا خواهد کرد، اظهار داشت: بند ۶ این قانون می‌گوید از پنجم اسفند ما از پروتکل الحاقی که داوطلبانه قبول کرده بودیم خارج می شویم و آنچه بین ما و آژانس اجرا می شود برمبنای پادمان خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به تبلیغات رسانه های بین المللی علیه خروج ایران از پروتکل الحاقی بیان داشت: اگر این بند اجرا شود مسئله مهمی به وجود نمی‌آید و علی‌رغم تبلیغات‌های خارجی نه تنها ما بازرس آژانس رابیرون نمی‌کنیم، بلکه مدیرکل آژانس که درخواست آمدن به ایران را داده می تواند به ایران بیاید و می تواند مذاکره کند.