تیم ملی فوتبال ایران در حالی رقابت حساس با آمریکا را واگذار کرد که برای صعود فقط یک تساوی می خواست، اما نباید برای تساوی به میدان میرفت

 شرق مازندران : شکست گرچه بخشی از رقابت ورزشی است، اما به نظر می آمد تیم ملی فوتبال و بخش اعظمی از مردم فارسی زبان و حتی مسلمانان جهان، خواهان پیروزی ایران در مقابل آمریکا بودند. چیزی که در نهایت بدلیل اشتباهات تاکتیکی بدست نیامد و ایران ناکام بزرگ در این گروه لقب گرفت.

پر واضح بود که ژنتیک ایرانی ها در فوتبال برای دفاع ساخته نشده و هر مربی با هرنگرشی باید ایران را تیمی هجومی بداند. اما در شبی که با یک مساوی هم به جمع ۱۶ تیم برتر جهان می رفتیم، اما تیم را برای مساوی طراحی کردند و در نهایت با شکست مقابل آمریکا، وداع تلخی با جام جهانی داشتیم.

ترکیب ایران: علیرضا بیرانوند، رامین رضاییان، مجید حسینی، میلاد محمدی (۳+۴۵ – علی کریمی)، مرتضی پورعلی‌گنجی، احمد نوراللهی (۷۱ – مهدی ترابی)، سعید عزت‌اللهی، احسان حاج‌صفی (۷۱ – ابوالفضل جلالی)، علی قلی‌زاده (۷۸ – کریم انصاری‌فرد)، سردار آزمون (۴۶ – سامان قدوس) و مهدی طارمی.

تیم ایران که چهار ماه مانده به جام‌جهانی به منظور ثبت نخستین صعود خود و آبروداری مقابل انگلیس و آمریکا دو کشور متخاصم در صحنه سیاست، سرمربی پرتغالی را به نیمکت بازگردانده بود، تقریبا در رسیدن به همه مقاصد خود ناکام بود.

تیم کی‌روش البته همه تلاش خود را به کار گرفت و چیزی کم نگذاشت؛ اما به نظر می‌رسد امکانات و تدارکات تیم ملی با توجه به زمان برگزاری جام جهانی در میانه فصل باشگاهی، کافی نبود و بازیکنان لژیونر تیم ایران که اسکلت اصلی تیم را تشکیل می‌دادند، به اندازه کافی با هم هماهنگ نشدند.

کارلوس کی‌روش که با نمایش ضعیف بازیکنان خود، نیمه نخست را به آمریکا باخته بود، دست به پنج تعویض تا دقیقه ۷۰ زد.

پس از بیرون کشیدن آزمون در ابتدای نیمه دوم و به زمین فرستادن قدوس برای نخستن بار در جام جهانی قطر، کی‌روش میلاد محمدی را هم بیرون کشید تا جای او علی کریمی برای تصاحب میانه میدان به زمین بیاید.

حاج صفی هم به دفاع چپ منتقل شد تا طارمی به نوک پیکان خط حمله برود. در ادامه بازیکنان ایران در محوطه جریمه حریف کم تعداد ظاهر شدند و کی‌روش برای این منظور نوراللهی را بیرون کشید تا ترابی به خط هافبک برش بیشتری بدهد.

وارد کردن ابوالفضل جلالی برای افزایش نفوذ از چپ لازم بود تا این جوان اولین تجربه خود را در جام جهانی به دست بیاورد.

در ادامه کریم انصاری‌فرد جای قلی‌زاده خسته را گرفت که بازی خوبی ارائه داده بود؛ اما نتوانست موثر باشد.

تیم ایران در اواسط نیمه دوم و با نزدیک شدن به پایان بازی، از لحاظ روانی با پنج تعویض آماده وارد شدن به فاز آخر شد ولی به اندازه کافی مقابل دفاع سازمان‌یافته حریف، انسجام و برنامه نداشت.

پشت مهاجمان ایران جای خالی بازیکن تکنیکی با توانایی حفظ توپ و دریبل مشهود است و به اندازه کافی شوت از راه دور نیز زده نشد.

به این ترتیب، تیم ایران نتوانست نمایش ضعیف خود در نیمه نخست را جبران کند و با وجود فشار به دروازه آمریکا با تعویض‌های متعدد کی‌روش، دستش از دروازه حریف کوتاه ماند. خط حمله ایران فاقد برش بود و یوزها بیشتر پشت محوطه حریف ماندند.

نیمه نخست عجیب و درهم ریخته، پایان غم‌انگیز 

تیم ملی ایران نتوانست نمایش ضعیف خود در نیمه نخست را جبران کند و با وجود فشار به دروازه آمریکا با تعویض‌های متعدد کی‌روش، دستش از دروازه حریف کوتاه ماند. خط حمله ایران فاقد برش بود و یوزها بیشتر پشت محوطه حریف ماندند.

نیمه نخست مهمترین مصاف تاریخ فوتبال ایران برای صعود به دور دوم جام جهانی، با شکست یوزها مقابل آمریکا به پایان رسید.

به گزارش تابناک ورزشی؛ تیم ملی فوتبال ایران در نیمه نخست جدال حساس با آمریکا بازنده به رختکن رفته است.

در دقایق اولیه تیم ملی رو به جلو و هجومی ظاهر شد و ارسال های متعددی روی دروازه آمریکا داشت؛ اما هیچ یک به خطر جدی و ضربه به چارچوب تبدیل نشد.

در دقیقه ۹ این دیدار، یونس موسی شوتی از پشت محوطه جریمه ایران، روانه دروازه بیرانوند کرد که راه به جایی نبرد.

پولیشیچ، در دقیقه ۱۱ مسابقه، با حضور در محوطه جریمه تیم ملی، صاحب موقعیت شد؛ اما ضربه ارسالی بازیکن آمریکا، روی سر پولیشیچ به خوبی ننشست و بیرانوند در نهایت توپ را در اختیار گرفت.

 

بازیکنان تیم ملی با در اختیار داشتن توپ، سعی در مدیریت بازی داشتند تا با موقعیت‌سازی خود بتوانند راهی برای گشودن دروازه حریف پیدا کنند.

در حالی که تیم ملی روی موقعیت‌سازی عملکرد بدی ندارد، در تصمیم‌های نهایی نتوانست دروازه آمریکا را تهدید کند و همین باعث شد تا بازی تا اواسط نیمه نخست با تساوی بدون گل پیش برود.

در دقیقه ۲۸ بازی، تیموتی وه‌آ روی یک ضربه سر در محوطه جریمه ایران می‌توانست دروازه بیرانوند را تهدید کند اما ضربه سر او کم‌جان بود و دروازه‌بان تیم ملی توپ را در آغوش گرفت.

آمریکا باز هم در تلاش بود تا روی دروازه ایران موقعیت‌سازی کند و بار دیگر تیموتی وه‌آ در محوطه جریمه ایران،‌ صاحب موقعیت شد؛ اما شوت این بازیکن با اختلاف از بالای دروازه به بیرون رفت.

گل: در دقیقه ۳۸ مسابقه، پولیشیچ، روی نفوذ خود به محوطه جریمه ایران صاحب موقعیت شد و با ضربه پای راست موفق شد دروازه بیرانوند را باز کند.

پس از گل آمریکا، بازی شکل آرام‌تری به خود گرفت. در دقیقه ۶+۴۵، آمریکا باز هم به گل رسید، اما گل تیموتی وه‌آ روی موقعیت آفساید به ثمر رسید تا بازی با نتیجه یک بر صفر به نفع آمریکا پیش برود.

سرانجام تلاش تیم ملی برای به ثمر رساندن گل تساوی ثمری نداشت تا بازی در نیمه نخست با پیروزی یک بر صفر آمریکا به پایان برسد.

دقیقه ۴۷: جاش سارجنت با فرار در عمق و یک شوت دروازه بیرانوند را تهدید کرد که دروازه‌بان تیم ایران در دو مرحله این توپ را در اختیار گرفت.

دقیقه ۵۲: ارسال زیبای رضاییان و ضربه سر قدوس با اختلاف کم از بالای دروازه مت ترنر به بیرون رفت.

دقیقه ۶۵: خطرناک‌ترین موقعیت ایران تا به اینجای کار با شوت سامان قدوس از دست رفت. در این صحنه پاس کات‌بک قلی‌زاده پس از عبور از مقابل طارمی به قدوس رسید که ضربه فنی این بازیکن با اختلاف بسیار کم از کنار دروازه آمریکا راهی اوت شد.

دقیقه ۶۹: ضربه کاشته یونس موسی با اختلاف زیاد از بالای دروازه به بیرون رفت.

دقیقه ۷۷: مجید حسینی به دلیل خطا روی بازیکن آمریکا از داور کارت زرد گرفت.

دقیقه ۸۳: ارسال تند و تیز بازیکنان ایران پس از برخورد به بازیکنان به دروازه‌بان آمریکا رسید و علی کریمی نتوانست ضربه آخر را در مقابل دروازه به توپ وارد کند.

دقیقه ۸۳: محمدحسین کنعانی‌زادگان از روی نیمکت ذخیره‌های ایران به دلیل اعتراض از داور اسپانیایی کارت زرد گرفت.

دقیقه ۳+۹۰: ضربه سر خطرناک مرتضی پورعلی‌گنجی روی ارسال رضاییان با اختلاف کم از کنار دروازه آمریکا به بیرون رفت.

دقیقه ۶+۹۰: ابوالفضل جلالی هم از کارت زرد داور بی‌نصیب نماند.

دقیقه ۹+۹۰: ارسال‌های بلند ایران در دقایق پایانی، تیم کشورمان را به یک موقعیت خطرناک رساند، اما ضربه سر پورعلی‌گنجی در ادامه روی پای طارمی جفت و جور نشد تا این فرصت خوب گلزنی از دست برود. بازیکنان ایران در این صحنه معتقد به ضربه پنالتی بودند، اما متئو لاهوز داور این بازی اعتقادی به پنالتی نداشت.

تیم ملی فوتبال ایران از ساعت ۲۲:۳۰ امشب (سه‌شنبه هشتم آذر ـ به‌وقت ایران) در دور سوم مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، مقابل تیم ملی آمریکا صف‌آرایی می‌کند.

ملی‌پوشان در این مسابقه با ترکیب علیرضا بیرانوند، رامین رضاییان، مجید حسینی، میلاد محمدی، مرتضی پورعلی‌گنجی، احمد نوراللهی، سعید عزت‌اللهی، احسان حاج‌صفی، علی قلی‌زاده، سردار آزمون و مهدی طارمی به میدان رفت.