بهترین حالت برای روزه داری بیماران دیابتی اینست که این بیماران به وسیله گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون ) قند خون شان را پیش از افطار ، دو ساعت پس از افطار و نیز پیش از سحری اندازه بگیرند...

شرق پرس: مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت :بیماران دیابتی بدانند روزه گرفتن به عنوان رژیم غذایی برای کاهش قند خون آنها به شمار نمی رود .

جلال نوروزخانی در گفت و گو با ایرنا افزود : به همین دلیل این بیماران باید اصول صحیح روزه داری و رژیم دائم خود را در این ماه رعایت بکنند تا دچار افت قند خون نشوند .
وی مشورت با پزشک معالج برای چگونگی مصرف داروها در ماه رمضان را به این بیماران توصیه کرد و ادامه داد : برخی داروها مانند گلی بنکلامید مدت زیادی در بدن می ماند که می تواند خطرات ناشی از افت قند خون را افزایش دهد .
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه در چنین مواردی ممکن است پزشک متخصص اقدام به تعویض داروی مصرفی نموده و داروی دیگری را جایگزین بکند .
وی اضافه کرد : مشورت با پزشک معالج برای تعیین میزان داروی مصرفی ، رژیم غذایی و فعالیت بدنی در ماه رمضان باعث می شود تا روزه داری فرد را دچار افزایش یا کاهش قند خون نکند .

بیماران دیابتی کنترل مداوم قند خون را جدی بگیرند

به گفته نوروزخانی بهترین حالت این است بیماران دیابتی که روزه می گیرند به وسیله گلوکومتر (دستگاه اندازه گیری قند خون ) قند خونشان را پیش از افطار ، ۲ ساعت پس از افطار و نیز پیش از سحری اندازه بگیرند .
وی گفت : در صورتی که قند خون فرد دیابتی ۲ ساعت پس از افطار بالای ۲۵۰میلی گرم در دسی لیتر بود شب باید ۲۰ درصد از میزان کالری خود در زمان افطار کم کند .
نوروزخانی اضافه کرد : در مورد سحر هم اگر قند خون پیش از سحر بیش از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر بود باید ۲۰ درصد از میزان کالری دریافتی در زمان سحر کم شود .
وی همچنین به دیابتی ها توصیه کرد در صورتیکه قند خون قبل از سحر بیش از ۳۵۰ میلی گرم در دسی لیتر بود ، روزه نگیرند .
نوروزخانی در خصوص نحوه استفاده از قرص ها نیز گفت که قرص های مصرفی صبح و ظهر همزمان در افطار و قرص های مصرفی شبانه پیش از سحر مصرف شود.
وی از بیماران دیابتی روزه دار خواست که حداقل سه وعده غذایی شامل سحری ، افطاری و شام را بخورند و در این باره پرخوری نکنند .
به گفته مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،بیماران دیابتی نباید بدون سحری روزه بگیرند و چنانچه به هر علتی برای خوردن سحری بیدار نشدند بهتر است در آن روز، روزه نگیرند .
وی از این بیماران خواست تا از پرخوری در فاصله میان افطار تا سحر و مصرف مقدار زیادی از غذاهای غنی از کربوهیدرات و پرچربی بخصوص هنگام افطار خودداری بکنند تا از افزایش قند خون و افزایش وزن در ماه رمضان جلوگیری شود .
چاقی یکی از دلایل بروز بیماری دیابت است و مازندرانی ها که رتبه دار چاقی و اضافه وزن در کشور هستند بیشتر به این بیماری مبتلا هستند و یا در معرض ابتلا به آن قرار دارند .