یوسفیان ملا, نماینده مازندرانی مجلس شورای اسلامی گفت : 180 هزار تن برنج قاچاق از طریق لنج و یا مبادی دیگری وارد کشور شده است و این مطلبی است که شخص وزیر اعلام کرده اند و منبع آن نیز خودشان هستند.

چگونه 180 هزار تن برنج قاچاق وارد کشور شد؟

 

به گزارش شرق پرس, یوسفیان ملا نماینده آمل در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با بخش خبری ۱۴ سیما شبکه یک در پاسخ به این سوال که چطور ممکن است از ۲۰۰ هزار تن برنج ثبت سفارش شده رسمی ۱۸۰ هزار تن آن قاچاقی وارد کشور شود در حالی که گفته می شد با فراهم شدن امکان جستجوی هوشمند کالا در سامانه گمرکی و پنجره واحد دیگر به هیچ عنوان ورود کالای قاچاق ممکن نخواهد بود؟  پاسخ داد : این مطلبی که به نقل از بنده در مطبوعات منتشر شده فرموده عالی ترین مقام اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت است که گفته ۲۰۰ هزار تن ثبت سفارش قانونی خریداری شده که این ۲۰۰ هزار تن وارد امارات شده اما ۲۰ هزار تن آن وارد کشور شده است و ۱۸۰ هزار تن را با راه های دیگری وارد کشور کرده اند که مطمئنا از گمرک وارد نشده چرا که دستگاههای جستجو داریم.

 

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی افزود: این کالاهای قاچاق از طریق لنج و یا مبادی دیگری وارد کشور شده است و این مطلبی است که شخص وزیر اعلام کرده اند و منبع آن نیز خودشان هستند.

وی گفت: در خصوص اجرای قانون ارتقای سلامت اداری قانونی در دولت قبل تصویب شد که قانون سه ساله بود یک سال و نیم از عمر این قانون در دولت قبل گذشت و یک سال و نیم عمر دیگرش در دولت فعلی و در نهایت سه سال عمر این قانون تمام شد بدون اینکه آئین نامه اجرایی اش را به غیر از یک دستگاه سازمان برنامه و بودجه بنویسد.

یوسفیان ملا افزود: این قانون ارتقای سلامت همه دستگاهها را بوسیله امکانات رایانه ای بهم متصل می کند یعنی اگر در جایی خارج از کشور ثبت سفارش صورت گرفته باشد قبل از اینکه وارد کشور شود در گمرک قابل رویت است و گمرک به دستگاههای داخلی مانند سازمان مالیاتی وصل است.

وی گفت: این قانون ارتقاء سلامت اداری بسیار مهم است اما بدون اینکه آئین نامه اجرایی اش نوشته شود عمرش تمام شد و دوباره از یک سال و خورده ای سال قبل این قانون تصویب و به دولت ابلاغ شد اما تاکنون آئین نامه اجرایی اش نوشته نشده است.

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در پاسخ به این سوال مجری که پرسید: یکی از طرح های دولت برای مبارزه با قاچاق کالا، سامانه جامع تجارت زیر نظر وزارت صنعت است آیا پیوستن سامانه جامع گمرکی به سامانه جامع تجارت و تبادل اطلاعات بین این دو نمی تواند جلوی این گونه اقدامات را بگیرد؟ اگر می تواند چرا این اتفاق نمی افتد؟

یوسفیان ملا در پاسخ به این سوال افزود: این زمانی است که کالا وارد گمرک شود مثلا بخواهند در کمیت و وزن کالا در گمرک و یا کیفیت آن فعل و انفعالاتی پیش بیاید ، مطمئنا این در تعریف گمرکی تاثیر می گذارد اما این موارد به دور از چشم گمرک و وزارت صنعت و معدن وارد کشور می شود.

وی گفت: وقتی آقای وزیر می گوید این اتفاق افتاده در واقع به دریا که ریخته نشده بنابراین این ۱۸۰ هزار تن به وسیله همین لنج ها و از مبادی غیررسمی وارد کشور شده و مسلما کار کولبرها نیست چون کولبرها برنج کول نمی کنند و برای آنها کول کردن برنج صرفه اقتصادی ندارد.

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی افزود: آنچه مسلم است عزم جدی برای مبارزه با قاچاق وجود ندارد البته اذعان داریم نسبت به سالهای قبل واقعا مسئله قاچاق کم شده اما به نقطه مطلوب نرسیده است.

به گزارش صداوسیما, وی در پایان گفت : وقتی از ۲۰۰ هزار تن برنج ، ۱۸۰ هزار تن آن قاچاقی وارد کشور می شود این را به سایر کالاها باید تسری دارد.