وزیر خارجه ترکیه طی حمله شدید به ایران مدعی شد: ایران تلاش دارد که دو کشور شیعی در سوریه و عراق ایجاد کند, وی سیاست‌های طائفه‌گری ایران صلح را در بسیاری از کشورها با مشکل مواجه کرده است

پشت لفاظی های جدید ترکیه علیه ایران

 

به نظر می آید ترکیه پس از سرکوب مخالفان داخلی, در فکر نقش آفرینی جدی تری منطقه ای است. ترک ها می دانند نقش کلیدی و نفوذ ایران در منطقه موجب شد ترکیه علی رغم اینکه جزء برترین قدرت های نظامی جهان است به حاشیه برده شود و این مهم ترین دلیل لفاظی های ضدایرانی این کشور است.

 

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان درباره سوریه گفت: باید مذاکرات ژنو برای رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه از سر گرفته شود.

 

وبسایت خبری “الخلیج آنلاین” نوشت: وی افزود: باید با اندیشه‌ای که داعش به کمک آن در حال مبارزه است مقابله کنیم و می‌بایست از نیروهای عراقی که در حال شکست دادن داعش هستند حمایت شود. ترکیه قدرت و دقت کافی برای شکست داعش را در اختیار دارد.

 

چاووش اغلو اضافه کرد: مقامات عراق باید  دردها و رنج‌هایی را که مالکی در عراق ایجاد کرد درمان کنند.

 

وزیر امور خارجه ترکیه به موضوع یمن نیز پرداخت و گفت که از راه حلی که بر اساس طرح کشورهای شورای همکاری در یمن است حمایت می‌کنیم.

 

چاوش اوغلو گفت: باید به منافع ملیتی در لیبی فکر کنیم و ترکیه ضد هرگونه تقسیم بندی بر اساس دینی و طائفه‌ای است.

 

وی در ادامه طی حمله شدید به ایران مدعی شد: سیاست‌های طائفه‌گری ایران صلح را در بسیاری از کشورها با مشکل مواجه کرده است. ایران تلاش دارد که دو کشور شیعی در سوریه و عراق ایجاد کند و ایران با مداخله‌گری‌های خود ثبات را در یمن و بحرین و عربستان با چالش مواجه کرده است.

 

چاوش اووغلو در ادامه توان نظامی ترکیه را به رخ کشورهای رقیب کشید و گفت: ترکیه آنقدر توان نظامی دارد که بتواند با داعش مقابله کند و پس از شهر الباب سوریه قصد داریم که شهر الرقه را بازپس بگیریم. سنی‌های عرب در الرقه نباید میان داعش و نیروهای شیعی و نیروهای کردی یکی را برگزینند.

 

وی افزود: ترکیه با روسیه درباره سرنوشت اسد اختلاف دارد و مذاکرات آستانه قزاقستان جایگزینی برای مذاکرات ژنو نبوده بلکه مسیری رو به جلو به شمار می‌آید.

 

البته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنشی تند گفت : کسانی که در سودای خام بازگشت به امپراطوری هستند و به اقدامات مداخله گرایانه، غیرقانونی و غیرمشروع و حمایت از گروه‌های تروریستی دست زده و موجب خونریزی و افزایش تنش و بی ثباتی در منطقه می‌شوند، نمی‌توانند با فرافکنی از زیر بار مسئوولیت چنین اقداماتی شانه خالی کنند.

 

قاسمی افزود: آنها باید بدانند که بی ثباتی و ناامنی در منطقه مقصری جز آنها و برخی دیگر از کشورهای متوهم ندارد؛ و لذا نباید و نمی توانند با اتهام زدن به دیگران از گرداب خودساخته رهایی یابند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تأکید کرد: سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران همواره مبتی بر حفظ ثبات و امنیت تمامی کشورها و همسایگان قرار داشته و دارد؛ نقش و سیاستی که مورد اذعان بسیاری از دولت‌ها و ملت‌های منصف در منطقه و جهان قرار گرفته و با استقبال آنان مواجه است.