نماینده شهرستان های ساری و میاندورود در واکنش به طرح مجدد مئسله انتقال آب خزر به سمنان از سوی رئیس جمهور آنرا غیرکارشناسی و شعاری خواند

به گزارش شرق پرس, محمد دامادی نماینده جوان شهرستان های ساری و میاندورود, یکی از نخستین نمایندگان شمال کشور بود که واکنش شدیدی نسبت به طرح مجدد انتقال آب دریای خزر به سمنان داشت و هشدار داده بود؛ در مقابل این طرح خواهد ایستاد.

دامادی اخیراً نیر در گفت‌و‌گو با ایسنا با اشاره به سخنان رئیس جمهور در خصوص انتقال آب دریای خزر به سمنان، اظهار داشت : بیان دوباره این طرح صرفا شعاری و استادیومی بوده و مبنای کارشناسی ندارد.

 

وی با بیان اینکه سمنان نیز جزئی از کشورمان است و انتقال آب به این استان برای احیای صنایع، ضروری به نظر می‌رسد، تصریح کرد: احیای صنایع استان سمنان نباید از طریق دریاچه خزر صورت بگیرد چرا که منابع آبی آن محدود بوده و صرفه اقتصادی نیز ندارد.

 

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انتقال آب به سمنان باید حکیمانه باشد، خاطرنشان کرد: تنها مانع انتقال آب از دریای عمان به سمنان، دولت است و کشورهای حاشیه خزر نیز قطعا به این موضوع واکنش نشان می‌دهند.

 

دامادی با بیان اینکه مطالعات کارشناسی که ثابت کرده است این انتقال آب می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد، انتقال از دریای عمان است، افزود: برای رفع تمرکز بحران سد در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان و فلات مرکزی اعم از سمنان، یزد، کرمان و قم نیز باید پروژه ای را از دریای عمان تعریف کرد.

 

شرکت خاتم مجری انتقال آب از عمان به سمنان

 

وی با اشاره به اینکه دریای بزرگ عمان منبع غنی برای انتقال آب به فلات مرکزی است، گفت: دولت باید کمک کند تا اعتبار این امر تخصیص یابد و مجلس نیز در این راستا باید حمایت های خود را انجام دهد، همچنین شرکتی از زیر مجموعه “خاتم” اعلام آمادگی خود برای اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به سمنان را ارائه و قیمت‌گذاری آن را نیز مشخص کرده است.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هزینه انتقال آب صرفا برای شرب مقرون به صرفه نبوده و باید آب به صورت دو منظوره و تلفیقی از شرب و صنعت مورد مصرف قرار گیرد.

 

انتقال آب خلیج فارس نادرست است

 

وی اظهار کرد: در حال حاضر برخی در حال انتقال آب خلیج فارس برای تامین آب بخش صنایع هستند اما این امر نیز اشتباه است و به نظر می رسد بهترین مسیر انتقال آب از دریای عمان باشد.

دامادی با بیان اینکه در تمام دنیا بازچرخانی مرسوم بوده و امروز در شهر میبد یزد این اتفاق در حال وقوع است، تصریح کرد: در ماده ۳۸ و ۳۹ برنامه ششم توسعه به بحث بازچرخانی تاکید شده است.

 

آب های ژرف اولویت سرمایه گذاری دولت

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث آب های ژرف و سطحی به عنوان گزینه هایی در جهت تأمین آب اشاره کرد و افزود: آب های ژرف جدای از آب های سطحی و فسیلی است که در این راستا دولت باید به طور جدی ورود کرده و سرمایه گذاری کند.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در طول ۵ سال گذشته این طرح به همراه یک تیم، بررسی های علمی آن را انجام داد و آن را به وزیر نیرو ارائه کرد اما با بی توجهی رو به رو شد.