باند فرودگاه دشت ناز ساری 2 هزار و 600 متر طول داشت که تا قبل از برطرف کردن مشکلات پروازی هواپیماها بخش زیادی از آن قابل استفاده نبود

شرق پرس: بخشی از موانع ۵۰ ساله ای که مخل ایمنی نشست و برخاست پروازهای فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری ساری محسوب می شد ، برطرف شده است .

یکی از این موانع دکل های برق انتهای باند ۳۴ فرودگاه ساری بود که از سال ۱۳۴۸ در این محل نصب شد و از همان زمان تاکنون به دلیل ارتفاع زیاد همواره به عنوان عامل خطرآفرین پرواز هواپیماها به شمار می رفت .
این باند فرودگاه ساری ۲ هزار و ۶۰۰ متر طول داشت که تاکنون بخش زیادی از آن به دلیل موانع پرواز قابل استفاده نبود .
مدیرکل فرودگاههای مازندران در گفت و گو با ایرنا از جایگزینی دکل های بلند و رفع مانع پروازی خبر داد و گفت با این کار بیش از یکهزار و ۴۰۰ متر از مسیر این باند از بلااستفاده بودن خارج شد.
وی توضیح داد : تا پیش از این به دلیل بلندی دکل های برق ، این بخش از باند بدون استفاده مانده بود و به ناچار پروازها از باندهای مقابل انجام می شد.
سعدالله وطن خواه افزود : در عین حال ، در زمان وزش باد نشست و برخاست هواپیما به اجبار باید در جهت باند ۳۴ انجام می شد که مشکلاتی را به همراه داشت و با خطر همراه بود .
وی توضیح داد : از سال ۱۳۹۵ رایزنی برای کاهش ارتفاع دکل ها در کمیسیون مجلس شورای اسلامی مطرح و منجر به برگزاری جلسات متعدد اعضای این کمیسیون ، وزیر نیرو ، مدیرعامل توانیر ، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و استاندار مازندران شد .
وطن خواه گفت : در این جلسات مقرر شد که وزارت نیرو با پرداخت هزینه ۱۴ تا ۱۵ میلیارد تومانی این دکل های برق را کوتاه کند که این برنامه هم اکنون اجرایی شد و شرکت توانیر با جا به جایی سه دکل ۵۲ متری فرودگاه با ۹ دکل ۲۴ متری ، محدودیت ۹۰۰ متر از این باند پرواز را برطرف کرد .
وی افزود : رفع تمامی موانع پروازی و استفاده کامل از طول باند ، با توجه به گسترده بودن شبکه توزیع برق و هزینه‎های بسیار بالای جا به جایی ، بسیار دشواری است.
فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری ۱۳۰ هکتار وسعت دارد .
بر اساس گزارش رسمی فرودگاههای مازندران ، این فرودگاه به جده و عتبات عالیات پرواز بین المللی دارد و پروازهای داخلی آن هم در مسیرهای رفت و برگشت ساری به تهران ، ساری به شیراز ، ساری به عسلویه و ساری و کیش است .