یک کارشناس و پژوهشگر فرهنگی خاطرنشان کرد: هرساله تکرارحرف‌ها و اتفاقات ۱۴۰۰ سال پیش در سخنرانی ها جالب نیست و باید به مسائل روز پرداخت

به گزارش شرق پرس حجت الاسلام نیما ارزانی، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه عزاداری محرم، بیشتر حالت نمایشی پیدا کرده است و ادامه این روند در چند سال آینده باعث شده تا وجهه آیینی خود را از دست دهد، اظهار کرد: یک هیئت با یک تبلیغات، مردم را جذب می کند اما هیئتی که در مسجد برپا است و عزاداری سنتی، انجام می دهد، مورد اقبال عموم مردم قرار نمی گیرد.

وی تصریح کرد: هیئت های عزاداری باید طوری مدیریت شود که محوریت آنها مسجد بوده و با جمع شدن مردم گرد هم در مساجد دست آوردی از این ماه و عزاداری های آن داشته باشند.

یک کارشناس و پژوهشگر فرهنگی خاطرنشان کرد: هرساله تکرارحرف‌ها و اتفاقات ۱۴۰۰ سال پیش در سخنرانی ها جالب نیست و باید به مسائل روز پرداخت.

حجت الاسلام ارزانی گفت: در گذشته افراد پیرغلامی در مسجد بودند و جوانان کنار آنها عزاداری می‌کردند اما امروزه این چنین نیست یعنی مداح ها باید جوان باشند و دیگر پیرها برای روایت‌ها و مداحی استفاده نمی شود.

کم رنگ شدن مسجدها

وی افزود: اگر مراسمی دور ایستگاه‌های صلواتی برپا شود، جمعیتی بیشتراز مراسم در مساجد دارد و علت آن عدم رغبت مردم به خاطر درگیری‌های اعضای هیئت با هم برای گرفتن است که باعث شده جوانان در مسجد حضور پیدا نکنند.

این کارشناس و پژوهشگر فرهنگی با اشاره به اینکه متولیانی که در حوزه برپایی مراسمات کار می کنند، شورایی به نام هیات مذهبی تشکیل می دهند، بیان کرد: این شورا، متولی صدور مجوزی برای هیئت عزاداری، تکایا و ایستگاه های صلواتی است و کار نظارت را انجام می دهد.

حجت الاسلام ارزانی یادآور شد: ستادی در دفتر امام جمعه با نام ستاد شئون فرهنگی شهرستان زیر نظر سازمان تبلیغات و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است که کار نظارت بر این عوامل را بر عهده دارد.