مهردادی به همکاری موثر با دادسرای ویژه زمین خواری در شرق مازندران در ارتباط با موارد تخلف صورت گرفته در پناهگاه حیات وحش میانکاله اشاره کرد و گفت: از صدور اسناد مالکیت و گواهی تایید تصرفات به نام اشخاص از سوی مبادی ذیربط با همکاری دادستانی بهشهر جلوگیری شده است.

 

 

miankale121

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران گفت: براساس دستور جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز و تغییر کاربری در پناهگاه حیات وحش میانکاله توسط رییس کل دادگستری استان ، ۱۲هزار هکتار از اراضی تصرف شده در این منطقه باز پس گرفته شد.

 

 

به گزارش شرق پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ناصر مهردادی در تشریح اقدامات حقوقی انجام شده و در حال انجام در پناهگاه حیات وحش میانکاله با بیان اینکه دستور جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز تغییر کاربری از سوی رییس کل دادگستری استان اخذ شده است، گفت: در ماه های اخیر بر اساس آرای محکومیت کیفری صادره، دو فقره ساز احداثی غیر مجاز در این منطقه تخریب شد.

 

وی از طرح موضوع قلع و قمع اعیان احداثی غیر مجاز در پناهگاه حیات وحش میانکاله در کمیسیون ماده ۹۹ قانون شهرداری ها به تعداد ۱۷ فقره خبر داد و افزود: دستور قضایی از دادستان بندرگز برای جلوگیری از تردد قایق های موتوری شخصی در تالاب میانکاله در فصل مهاجرت پرندگان اخذ شده است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران به تشکیل کارگروه بررسی اسناد صادره در میانکاله با همکاری شورای حفظ حقوق بیت المال و دبیری دادستان بهشهر اشاره کرد و گفت: شکایات کیفری به طرفیت متصرفین عدوانی بیش از ۸ هکتار از اراضی خالصه در داسرای بهشهر طرح شده است.

 

مهردادی از بازپس گیری حدود ۱۲ هزار هکتار از اراضی واگذار شده به بانک زمین (شرکت توسعه عمران) و الحاق آن به پناهگاه حیات وحش میانکاله خبر داد و افزود: بازدیدهای مکرر از محدوده اراضی خالصه پناهگاه توسط دادستان و دبیر شورای حفظ حقوق بیت المال انجام شده است.

 

وی با اشاره به همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران با مدیریت امور اراضی استان به منظور نظم دادن به تقاضاهای اشخاص و متقاضیان بابت اراضی مورد ادعا در محدود میانکاله افزود: از صدور اسناد مالکیت و گواهی تایید تصرفات به نام اشخاص از سوی مبادی ذیربط با همکاری دادستانی بهشهر جلوگیری شده است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران اظهار کرد: کارگروه محیط زیست (شورای حفظ حقوق بیت المال) با موضوع بررسی وضعیت تصرفات دامداران، خروج دام مازاد از منطقه و تعدیل آن و همینطور رفع تصرفات عدوانی از اراضی منابع ملی تشکیل شده است.

 

مهردادی از اخذ مجوز قضایی برای اعمال ممنوعیت و محدودیت های تردد خودرو به داخل پناهگاه میانکاله به منظور احیا و بازسازی مناطق تخریب شده خبر داد و گفت: هماهنگی های لازم برای مداخله مسوولانه ادارات ذیربط از جمله اداره کل منابع طبیعی در برخورد با موارد تخلف و اعلام به موقع در راستای حفاظت هر چه بهتر از پناهگاه میانکاله صورت گرفته است.

 

وی در ادامه به همکاری موثر با دادسرای ویژه زمین خواری در شرق مازندران در ارتباط با موارد تخلف صورت گرفته در پناهگاه حیات وحش میانکاله اشاره کرد و گفت: در تعیین مرز اراضی خالصه و منابع ملی در محدوده پناهگاه با نهادهای ذیربط و با نظارت دادسرای ویژه زمین خواری و به منظور ابطال و یا اصلاح اسنادی که به اشتباه صادر شده اند؛ اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران حضور فعالی داشته است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران افزود: اسناد معارض در محدوده پناهگاه به دادستانی بهشهر و ارجاع به ادارات منابع طبیعی و امور اراضی و ثبت اسناد و املاک برای تعیین تکلیف تعارضات احراز شده اعلام شده است.

 

شبه جزیره میانکاله شبه جزیره ای در جنوب شرقی دریای خزر، در ۱۲ کیلومتریِ شمالِ شهر بهشهر واقع در استان مازندران است. مساحت آن بیش از ۶۸ هزار هکتار و ارتفاع آن بینِ ۱۵ تا ۲۸متر کمتر از سطح دریای آزاد است.

 

شبه جزیره میانکاله به همراه خلیج گرگان در زمره پناهگاه های حیات وحش کشور است که به علت اهمیت زیاد آن به عنوان ذخیره گاه زیست کره در جهان ثبت شده است و به علت وجود پوشش های درختچه ای و امنیت کافی، محل زیست دایمی قرقاول خزری و دراج است.

 

همچنین پوشش گیاهی و جانوری ویژه و چشم اندازهای طبیعی و متنوع آن به ویژه در منطقه ساحلی، این محدوده را یکی از قطب های مهم گردشگری در استان مازندران و شمال کشور تبدیل کرده است.