از این‌سو هم یکی دو عنصر بودند که می‌توانستند ریگی را چک کنند که کجا می‌رود و چه می‌کند. وی ادعای اینکه ریگی به هنگام دستگیری قصد خودکشی داشته را نیز رد کرد و ادامه داد: ریگی پس از اینکه فهمیده بود گرفتار شده، به‌گفته خودش خود را تسلیم شده حساب کرده بود و کار را تمام شده حساب کرد و تقریباً مقاومتی هم نکرد.

 

 

شرق پرس: در پنجمین سالروز دستگیری عبدالمالک ریگی، رهبر گروهک موسوم به جندالله، مسئول پرونده وی در وزارت اطلاعات زوایایی از روند شناسایی و دستگیری این تروریست را اعلام کرده است.

 

dastgiri rigi5

 

چهارم اسفندماه سال ۱۳۸۸ یکی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین عملیات اطلاعاتی و امنیتی کشور برای دستگیری عبدالمالک ریگی با موفقیت انجام شد. ۵ سال بعد از این عملیات موفق مسئول این پرونده در گفت‌وگو با تسنیم گفت: پیش از این عملیات، عبدالمالک ریگی یکی دو مرحله در پاکستان و در عملیات ویژه در تیررس ما قرار گرفت، اما به‌جهت اینکه خانواده همراهش بود یا در محیطی بود که افراد و مردم بی‌گناه حضور داشتند ممکن بود به این افراد بی‌گناه صدمه بخورد. رصد ریگی از زمانی انجام شد که وی ۲ دیدار با سرویس اطلاعاتی اسرائیل و امریکا انجام داد و این اقدامات در راهبرد اطلاعاتی ما قرار گرفت.

 

به گفته این مقام اطلاعاتی کشور، ریگی برای عزیمت به قرقیزستان از کابل به امارات رفته و از امارات پرواز کرد. تا عرض نیم تا یک ساعت حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد تردید بود که شاید ریگی سوار هواپیما نشده باشد. در عملیات دستگیری نیروی هوایی ارتش واقعاً خیلی خوب پای کار آمد و توانست هواپیمای مسافربری قرقیزستان را از بالای اصفهان به‌ سمت کرمان بازگرداند. هواپیمای مسافربری الحمدلله پس از شلیک اخطار جنگنده نیروی هوایی ارتش در خاک کشورمان فرود آمد.

 

وی افزود: در این عملیات دو هواپیمای جنگنده به همراه یک هواپیمای سوخت‌رسان شرکت داشتند و گفته می‌شود جنگنده نیروی هوایی ارتش تا ۳۰۰ تیر اخطار هم شلیک کرد و هواپیمای مسافربری را با تهدید بازگرداند. اگر این هواپیما از مرز هوایی کشورمان عبور می‌کرد دیگر (دنبال کردن وی) نقض کامل هوایی می‌شد.

 

این مقام مسئول درباره اینکه گفته شده یک خانم قرقیزی در هواپیما ریگی را شناسایی کرده و مانع از آن شده که وی اسناد همراه را منهدم کند و اینکه آیا فردی از وزارت اطلاعات داخل هواپیما بود، گفت: توفیقی که داشتیم این بود که پس از نشستن هواپیما در امارات یکی دو عنصر بودند که می‌توانستند در مسیر ریگی را رصد کنند. مهم این است که توفیق الهی شامل حال ما شد و ریگی را از کابل تا امارات تحت رصد کامل داشتیم. از این‌سو هم یکی دو عنصر بودند که می‌توانستند ریگی را چک کنند که کجا می‌رود و چه می‌کند. وی ادعای اینکه ریگی به هنگام دستگیری قصد خودکشی داشته را نیز رد کرد و ادامه داد: ریگی پس از اینکه فهمیده بود گرفتار شده، به‌گفته خودش خود را تسلیم شده حساب کرده بود و کار را تمام شده حساب کرد و تقریباً مقاومتی هم نکرد.

 

در زمان انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ اعلام شد که دستور عملیات را سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی وقت و یکی از نامزدهای انتخابات صادر کرده است. این مقام اطلاعاتی در این باره تصریح کرد: خیلی اهمیتی ندارد که چه‌کسی دستور این عملیات را داده است. اطلاعات دقیق به هرکسی برسد قاعده این است که فرد دستور دهنده بتواند تصمیم را درست بگیرد. شاید دستور داده می‌شد و ممکن بود ارتش خدای ناکرده یک درصد دیر پروازش را بلند می‌کرد و ریگی از مرز هوایی کشور خارج می‌شد.

 

ریگی پشیمان بود
وی درخصوص وضعیت ریگی بعد از دستگیری و بازداشت هم توضیح داد: ریگی خودش می‌گفت من از برخورد شما بسیار تعجب کردم و ای‌کاش ۵ سال قبل گیر شما می‌افتادم. من در زندان فهمیدم که جمهوری اسلامی ایران جای دیگر و چیز دیگری است و من اشتباه کردم و ای‌کاش این جنایت‌ها را مرتکب نمی‌شدم. ریگی بشدت از جنایات و اقداماتی که انجام داده بود خصوصاً از سر بریدن انسان‌های بی‌گناه، شهادت سربازان وظیفه، عملیات‌ تروریستی انتحاری، به شهادت رساندن نمازگزاران مسجد امیرالمؤمنین(ع) و مسجد جامع، به شهادت رساندن سردار شوشتری و اقدامات جنایتکارانه در تاسوعای حسینی در چابهار بشدت پشیمان بود.

 

علاقه ریگی به فلسفه
به گفته این مقام اطلاعاتی، ریگی بسیار علاقه‌مند به فلسفه بود و می‌گفت در ۳-۲ ماه قبل از دستگیری‌ام، علاقه‌مند به کتاب‌های شهید مطهری شدم. ریگی تعریف می‌کرد در این اواخر یکی از کتاب‌های شهید مطهری را خواندم که این کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم بود. ناگهان در اواسط کتاب احساس کردم که دارم شیعه می‌شوم و کتاب را زدم به دیوار و گفتم: «مطهری، دیگر داری من را شیعه می‌کنی.»

 

وی ادامه داد: ریگی این حرف‌ها را در زندان می‌زد. اگر وی واقعاً پشیمان شده بود باید برمی‌گشت و خود را تسلیم می‌کرد و جنایت‌هایش را کم می‌کرد، اما وی داشت می‌رفت که با امریکایی‌ها برای عملیات‌ها و ناامنی‌های بعدی ببندند. ریگی اصلاً در این فضا نبود که از راهی که رفته بازگردد. اینکه وی از راهی که رفته بود بازگشته و سپس ما وی را دستگیر کردیم، درست نیست.

 

بن لادن قبل از دستگیری مرده بود
وی در مقایسه این عملیات با دستگیری بن لادن، رهبر گروه تروریستی القاعده توسط امریکایی‌ها گفت: اوباما ادعا می‌کرد کار بزرگی انجام داده‌اند. این در حالی است که سرویس اطلاعاتی امریکا بالای سر جنازه بن‌لادن رسید، اما دیدیم که برای یک جنازه مرده چه کارهای تبلیغاتی انجام دادند که انگار آنها بن‌لادن را کشته‌اند. این در حالی است که به‌اذعان همه سرویس‌های اطلاعاتی و حتی پاکستانی‌ها، بن‌لادن قبل از عملیات امریکایی‌ها به‌دلیل بیماری کلیه مرده بود.

 

وی تصریح کرد: هیچ کشور و هیچ سرویس اطلاعاتی در عملیات دستگیری ریگی به ما کمک نکرد. هیچ سرویس اطلاعاتی اعم از پاکستان و افغانستان در این عملیات ما را کمک نکردند.

 ایران