افزایش تعداد متقاضیان برق در مازندران در شرایطی تهدید حساب می‌آید که متولیان امر نسبت به تکمیل زیرساخت‌ها آن طور که باید اقدام نکردند

شرق پرس : نتیجه کم کاری و کم توجهی به حوزه زیرساختی در نیروگاه‌ امروز مردم کشور را به شدت دچار مشکل کرده است.

در زمان قطعی نخستین نگاه سمت مدیران توزیع برق هدایت می‌شود اما در این حوزه فقط شاهد توزیع تولیدات انجام شده صنعت برق هستیم.

البته منکر کم کاری‌ها و برخی مشکلات ریز و درشت در حوزه توزیع برق نیستیم اما حقیقت موضوع این است که تولیدی باید در صنعت برق انجام شود که فرایند توزیع به خوبی در دستور کار قرار گیرد.

اظهارات قابل تامل مدیر توزیع برق استان مازندران درباره افزایش تعداد مشترکان نشانه کم توجهی جدی به حوزه تولید برق است.

سیدکاظم حسینی که تقریبا بیش از شروع بحران قطعی برق بر مسند مدیریت توزیع برق مرکز استان مازندران نشسته است، از اضافه شدن بیش از ۵۰ هزار مشترک به صورت سالانه در حوزه توزیع برق مازندران خبر داده است.

در مقابل آیا در حوزه تولید برق در استان مازندران اقدام اساسی و خاصی انجام شده است؟

این اظهارات را مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا پاسخ می‌دهد.

محسن نعمتی در حاشیه حضور خبرنگاران برای بهره‌برداری از دستگاه شیرین کن آب دریا در پاسخ به این سوال که طرح توسعه تولید برق نیروگاه آیا از سوی مسؤولان و متولیان امر درخواست شده است، پاسخ داد: چهار سال پیش طرح توسعه نیروگاه برق شهید سلیمی نکا را برای تولید ۱۶۰ مگاوات مطرح کردیم.

وی اضافه کرد: این موضوع به دلیل در اولویت قرار گرفتن سایر استان‌ها در آینده موکول شده است که بر اساس برنامه تا سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ عملیاتی می‌شود.

همین موضوع نشان می‌دهد که متولیان امر چشم‌انداز مناسبی برای توسعه صنعت برق در کشور تدارک ندیده‌ بودند.

افزایش ۴۰۰ هزار نفری تعداد مشترکان توزیع برق استان در کنار کم‌توجهی به توسعه زیرساختی این صنعت نشان می‌دهد که دوراندیشی برای تامین نیازمندی‌ها در دستور کار متولیان امر در سطح استان و حتی کلان مطرح نبوده  است.

ذکر این نکته ضروری است که فعالیت توزیع برق مازندران در دو حوزه مرکز و غرب استان مدیریت می‌شود که اگر پای صحبت‌های مدیران این منطقه بنشینیم خود حدیث مفصلی بر کم کاری دستکم پنج ساله در صنعت برق مازندران به چشم می‌آید.

افزایش تعداد متقاضیان برق در استان مازندران در شرایطی تهدید حساب می‌آید که متولیان امر نسبت به تکمیل زیرساخت‌ها آن طور که باید و شاید اقدام نکرده  و آینده نگری مناسبی در این حوزه نداشتند.

ضعف امروز صنعت برق استان مازندران نتیجه عدم پیگیری‌های مناسب در حوزه توزیع، پشتیبانی و تولید است و این نتیجه ندانم‌ کاری‌ها و نداشتن برنامه مدون برای تامین نیازمندی‌های عمومی مردم بوده  که امروز به بحران تبدیل شده است.

شاید مدیران و متولیان امر این روزها با خاموش کردن چرخ صنایع حجم خاموشی‌های برق خانگی را کاهش دهند اما این نسخه شفابخش صنعت برق کشور نیست، توسعه نیروگاه‌های مقیاس کوچک از جمله دیگر راهکارهای اساسی در استان مازندران که کمتر به آن توجه شده است.

به گزارش فارس، انتظار است که مدیران و متولیان امر ضعف و عدم کارکردهای خویش در توسعه صنعت برق را در شروع سرمای زمستان از یاد نبردند و راهکار اساسی برای تولید برق پایدار را در دستور کار خویش قرار دهند.