برای دانشجوی سیاسی بودن نیاز به یک چهارچوب مشخص و مدون و یک ضابطه داریم تا اینکه ناگاه دچار افراط و تفریط و انحراف از بحث اصلی نشویم

دانشجوی سیاسی کیست؟شرق پرس– فلانی دانشجویی سیاسی است، جمله ای که به محض شنیدن آن شاید مفروضاتی برای هر شخصی پیش آید و تصوری از فردی در ذهن متبادر گردد ولی به عقیده بنده دانشجوی سیاسی با حفظ همه بایدها و نبایدها یک اصل لازم برای جامعه آرمان گرا است که بدون وجود فضای سیاسی در دانشگاه جامعه شاید دچار یک رکود و عدم پیشرفت گردد.

اما برای دانشجوی سیاسی بودن نیاز به یک چهارچوب مشخص و مدون و یک ضابطه داریم تا اینکه ناگاه دچار افراط و تفریط و انحراف از بحث اصلی نشویم.

سیاسی بودن دانشجو یعنی حساسیت در برابر مسائل سیاسی داخلی و بین المللی بدین معنا که یک دانشجوی متعهد بدور از هر نوع جو زدگی تنها نباید در محور مسائل فردی و شخصی خود متمرکز باشد. بلکه باید با اصول و مبانی منطقی ومعقول به تحلیل حوادث و رویدادهای جهانی و داخلی بپردازد و در این مورد تکلیف و جهت خود را روشن سازد این حتی توصیه علمای دینی و امام راحل و تمام دلسوزان ایران و انقلاب اسلامی است.

بنابراین یک دانشجوی سیاسی باید در دوحوزه آگاهی لازم را داشته باشد.یکی اصول تحلیل سیاسی و دومی حوزه های معرفت سیاسی .

 

به گفته یکی از محققین یک دانشجوی سیاسی دربررسی وتحلیل مسائل سیاسی باید دارای ویژگیهایی باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

واقع بینی:
دانشجو باید به دور از اغراض شخصی، پیش داوری ها و دخالت تمایلات خود، با واقع بینی به تحقیق وفعالیت سیاسی ـ اجتماعی بپردازد.

 اجتناب از ظن:
باید توجه داشت که هر گونه شناخت، تحلیل، جمع بندی و موضعگیری ویاهر تحلیلی باید مبتنی بر علم، مستند و مستدل باشدو نمیتوان ظن وگمان را پایه تحلیل قرار داد.

 عدم تبعیت از هوای نفس:
عامل بسیاری از انحراف ها و خطا هاتبعیت از امیال و هواهای نفسانی و خود محوری است،که مانع توجه به حقیقت می گردد.

 عدم تبعیت کورکورانه:
یک دانشجوی سیاسی باید فارغ از طیف های رسانه ای، بر اساس اسناد و مدارک و واقعیت های موجود به بررسی پدیده های سیاسی بپردازد. چرا که مطالب رسانه های خارجی و حتی برخی تحلیل های داخلی گاه گمراه کننده می باشد، اگر کسی توان و قدرت تحلیل مسائل سیاسی و اجتماعی را به صورت دقیق و مستدل دارد، طی مراحل فوق و داشتن ویژگیهای تحلیل گری، میتواند ارائه تحلیل سیاسی نماید. اما اگر چنین توانی ندارد، یا امکانات لازم و اطلاعات کافی در اختیار نیست، باید به منابعی مراجعه کندکه دارای این ویژگیها باشند. باید از تحلیل های دشمنان خارجی و داخلی که از طریق امواج رادیویی و برخی مطبوعات اقدام به تحریف حقایق و وارونه جلوه دادن واقعیت ها میکنند، پرهیز شود،

 به کارگیری اصول مکتبی:
در تحلیل حوادث و وقایع باید چارچوب های منطقی وعقلانی ونیز اصول و ارزش های دینی ملاک قرار گیرد و در تمامی مراحل تحلیل و نتیجه گیری در نظرگرفته شود. بنابراین میتوان با استفاده از راه های فوق و به کارگیری اصول تحلیل سیاسی و مهمتر از همه استمداد از خداوند متعال در هدایت به سوی واقعیات به درک اطلاعات صحیح و بینش سیاسی قوی در زمینه مسائل سیاسی نائل شد.

در پایان اینکه سیاسی بودن دانشجو مقوله ای است که دارای مراتبی است. حد لازم سیاسی بودن به معنای حساسیت در برابر سرنوشت خود و جامعه خویش و تلاش فکری و عملی برای بهبود آن است. شرکت در صحنه های مختلف سیاسی مانند انتخابات، و اهل تحقیق بودن دراین زمنیه ها حد ضرورت است . بنابراین نباید تصور کنیم‌ دانشجویان‌ از اندیشیدن‌، سیاسی‌ بودن‌، سیاسی‌ فکر کردن و تاثیرگذاری‌، فاصله‌ گرفته اند، بلکه‌ تلاش های خود را براساس شرایط ونیازهای زمان‌ و مکان‌ جهت داده اند البته بقول مقام معظم رهبری« نسل جوان دانشجو اجازه نخواهد داد که دانشگاه خانه ی امن دشمنان این ملت وفریب خوردگان بیگانه بشود»

امروز حضورفعال علمی دانشجویا ن درکنار حضور سیاسی متعهدانه وهوشمندانه آنان، وبه دور از جنجال ها وهیا هو های حزبی وجناحی ، خود بهترین دلیل برای حساسیت واحساس وظیفه آنان در برابر کشور، مردم وانقلاب است.

در نگارش این مطلب از منابعی چون بیانات مقام معظم رهبری و روزنامه شرق استفاده شده است.