درمان های متفاوتی برای ترک پاشنه پا بیان می شود که در اینجا به ذکر چند مورد درمان خانگی، که سهولت بیشتری دارد می پردازیم.

فائزه امیرخانلو

شرق پرس: درمان های متفاوتی برای ترک پاشنه پا بیان می شود که در اینجا به ذکر چند مورد درمان خانگی، که سهولت بیشتری دارد می پردازیم.

 ۱. بعد از این‌که پاهایتان را با آب ولرم شستید، کف پا را با یک روغن گیاهی آغشته کنید و به مدت چند دقیقه آن‌را ماساژ دهید. سپس یک جوراب کلفت بپوشید و بگذارید تمام شب هنگام خواب، جوراب پایتان باشد. نتیجه این کار را پس از چند بار تکرار خواهید دید. 

۲. موزی را بکوبید تا به‌صورت خمیر در آید، سپس روی پاشنه تمیز پاهای‌تان بمالید. بگذارید خمیر موز تا ۱۰ دقیقه روی پاشنه‌ها بماند سپس پاهای‌تان را با آب ولرم بشویید. 

۳. پاهایتان را به‌مدت ۱۰ دقیقه در آبلیمو قرار دهید و کمی ماساژ دهید. این کار را هفته‌ای یک‌بار تکرار کنید تا نتیجه دلخواه‌ را ببینید. 

۴. در پایان روز پایتان را به‌مدت ۱۵ دقیقه در آب ولرم و کف صابون قرار دهید. سپس پاهایتان را بشویید و خشک کنید. یک قاشق چای‌خوری و ازلین و یک قاشق آبلیمو را مخلوط کنید. سپس آن‌را کف پاهایتان بمالید. این کار را می‌توانید هرروز تکرار کنید. 

۵. استفاده منظم از ترکیب گلیسیرین و گلاب به‌عنوان پماد در نرم کردن پوست و رفع ترک‌های پا موثر است. 

۶. عسل هم از آنجایی که خواص مرطوب کنندگی و ضد باکتریایی دارد می‌تواند بعنوان درمانی برای ترک پاشنه‌ی پا مورد استفاده قرار گیرد. عسل هم می‌تواند جهت بهبود و درمان پوست خشک پا و هم ترک پاشنه‌ی پا مورد استفاده قرار گیرد. برای اینکه پاشنه‌هایی نرم داشته باشید یک فنجان عسل را در سطلی که تا نیمه با آب گرم پر شده است مخلوط نمایید و پاهایتان را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این مخلوط غوطه ور کنید. در آخر پاهایتان را به آرامی لایه برداری کنید و از پاهایی نرم لذت ببرید. با این درمان خانگی دیگر هیچ خشکی‌ای بر پوستتان باقی نخواهد ماند.

۷. برای لایه برداری از پاهایتان می‌توانید از یک اسکراب خانگی ساخته شده توسط عسل، سرکه سیب و آرد برنج استفاده کنید. برای ساخت این اسکراب، دو تا سه قاشق غذاخوری آرد برنج، چند قاشق عسل و کمی سرکه‌ی سیب را باهم مخلوط کنید تا خمیر سفتی بدست بیاید. اگر شرایط ترک پاشنه‌های پایتان خیلی خیلی بد است، یک قاشق روغن زیتون یا روغن بادام شیرین نیز به این خمیر بیفزایید.

ابتدا پاهایتان را به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم غوطه ور کنید سپس به آرامی با استفاده از این خمیر از پوست پاهایتان لایه برداری کنید تا پوست‌های مرده‌ی اطراف پایتان از بین بروند. با انجام این درمان به زودی شما صاحب پاشنه‌هایی نرم و بدون ترک خواهید بود.

رژیم مناسب

برنامه غذایی سرشار از کلسیم، آهن، روی و اسیدهای امگا۳ داشته باشید. 

یکی از مهم‌ترین عوامل بروز ترک خوردگی پاشنه‌ها کمبود انواع ویتامین‌ها، املاح معدنی، مس و اسیدهای چرب امگا۳ است. بنابراین لازم است یک رژیم غذایی سرشار از این مواد غذایی لازم را داشته باشید. بدن افراد به میزان کافی اسیدهای چرب امگا۳ نمی‌سازد، به‌همین‌خاطر بهتر است این کمبود ‌را با مصرف مکمل‌ها جبران کنید. این‌جا به برخی مواد غذایی لازم و ضروری که باید در وعده‌های غذایی‌تان جای دهید، اشاره می‌کنیم:

ویتامین E: روغن‌های گیاهی، سبزیجات، غلات و آجیل.

 

املاح معدنی :

۱. کلسیم: شیر، پنیر، ماست، شیر سویا، آب معدنی، بستنی، انواع آب‌میوه‌ها، بروکلی و به‌طور‌کلی تمام محصولات و فرآورده‌های لبنی

۲. آهن: گوشت قرمز، مرغ، ماهی، انواع غلات و تخم‌مرغ

۳. روی: گوشت مرغ، لوبیای قرمز، ماست و ماکارونی 

۴. اسیدهای چرب امگا۳: ماهی، دانه‌های روغنی مانند دانه کتان و سویا 

 

چند پیشنهاد دیگر برای جلوگیری از ترک خوردن پاشنه: 

پاهایتان را همیشه تمیز و به دور از آلودگی نگاه دارید. 

نرمش دادن پاهایتان را فراموش نکنید.

بعد از حمام کف پاهایتان را با آب سرد بشویید. 

همیشه کف پاهایتان را چرب و مطلوب نگه دارید. 

تا حد امکان از برهنه رها کردن پاهایتان خودداری کنید و پابرهنه راه نروید.

طبیعت و گیاهان دارویی

 

  • نویسنده : فائزه امیرخانلو