اواخر هفته گذشته ۳ اتفاق خوشایند برای بازار ارز رخ داد که به کاهش تقاضا، افزایش عرضه و رفع ابهام از بازار ارز منجر خواهد شد. دلار که در میانه هفته گذشته تا ۳هزار و ۳۳۰تومان بالا رفته بود، روز پنجشنبه به ۳هزار و ۲۵۰تومان تنزل یافت و سکه تمام بهار آزادی نیز که […]

 

اواخر هفته گذشته ۳ اتفاق خوشایند برای بازار ارز رخ داد که به کاهش تقاضا، افزایش عرضه و رفع ابهام از بازار ارز منجر خواهد شد. دلار که در میانه هفته گذشته تا ۳هزار و ۳۳۰تومان بالا رفته بود، روز پنجشنبه به ۳هزار و ۲۵۰تومان تنزل یافت و سکه تمام بهار آزادی نیز که از مرز یک میلیون تومان عبور کرده بود با قیمت ۹۹۵هزار تومان فروخته شد.

 

شرق پرس: فعالان بازار در این شرایط معتقدند که روند کاهش قیمت ارز از امروز آغاز خواهد شد. رئیس‌کل بانک مرکزی نیز هفته گذشته اطمینان داده بود که آرامش به بازار ارز بازخواهد گشت. ولی‌الله سیف گفت: مشکلاتی در مبادی ورودی ارز به بازار ایجاد شده بود که برطرف شده و این موضوع، عرضه ارز را به سطح تقاضا خواهد رساند.

روز پنجشنبه همچنین ۱۱عضو کابینه تصمیماتی اتخاذ کردند که به کاهش تقاضا در بازار ارز خواهد انجامید. بر این اساس قرار است ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و همچنین بخش‌هایی از تولید نظیر خودرو توسط بانک مرکزی با نرخ رسمی تأمین شود که این موضوع موجب انتقال تقاضاهای ارزی در این بخش‌ها‌ از بازار آزاد به بانک مرکزی خواهد شد. به گفته کارشناسان اقتصادی، این موضوع در کنار رفع ابهام از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با ابلاغ نرخ‌های جدید حامل‌های انرژی، شرایط را برای بازگشت آرامش به بازار ارز فراهم خواهد ساخت.

هفته گذشته فعالان بازار برخی از التهابات قیمتی در بازار ارز را به عدم‌تعیین تکلیف نرخ حامل‌های انرژی مرتبط می‌دانستند که این ابهام سرانجام برطرف شد. از سوی دیگر طبق گفته رئیس‌کل بانک مرکزی قسط چهارم و پنجم دارایی‌های بلوکه شده ایران، دریافت شده است که آثار مثبتی در بازار ارز خواهد داشت. دولت، پیش از این اعلام کرده بود که قصد دارد ارز را در سال‌جاری تک‌نرخی کند تا بهای ارز در بازار آزاد به نزدیکی‌ ۲هزار و ۶۵۰تومان برسد. در این راه به غیراز تأثیرگذاری مذاکرات هسته‌ای، سیاست‌های اقتصادی نیز برای رسیدن به این هدف طراحی شده است./همشهری

 

/انتهای خبر